Lodowo | czyli jak otworzyć własną lodziarnię?
Przejdz do serwisu klienta >>

Bądź ostrożny!

BIZNES LODZIARSKI KUSI WIELU LUDZI SZUKAJĄCYCH ŁATWEGO ZAROBKU. JEST TO SPOWODOWANE OBIEGOWĄ OPINIĄ O ZYSKACH, JAKIE PRZYNOSI KRĘCENIE LODÓW.

Zanim jednak zdecydujesz się zacząć, jak najdokładniej zaplanuj swoje przedsięwzięcie. W razie wątpliwości (a jeśli dopiero zaczynasz, masz je na pewno), skontaktuj się z nami. Postaramy się pomóc, a przynajmniej uchronić Cię przed kosztownymi błędami.

Jeśli potrzebujesz więcej informacji...

napisz >>
Spektrum surowców używanych do lodów rozszerzyło się, gdy w Europie około połowy wieku XVII zastosowano do schładzania masy zjawisko obniżania temperatury, towarzyszące rozpuszczaniu soli. Rozpoczęto wówczas eksperymenty z jajkami, mlekiem i śmietanką.